BucurestiBucuresti Luni - Vineri 10:00-18:00 +40 737 906 069
Email hello@mrx.ro

Cum am pornit MRX – 2

Intotdeauna mi-a placut domeniul imobiliar, dar aveam oarece emotii sa fac primul pas. Si am decis sa il fac cand am gasit anuntul de recrutare de la o companie cunoscuta pe piata (dar necunoscuta mie, spre rusinea mea la acel moment).

Am fost la primul interviu de angajare (part time), deoarece inca aveam emotii sa renunt definitv la caldura jobului corporatist si acolo l-am intalnit pe M.

Nu ii voi da numele din motive de confidentialitate, dar pot spune ca m-a impresionat in mod placut. Energie pozitiva, caldura, profesionalism, parea ca se muleaza perfect pe ce aveam eu nevoie ca sa fac primul pas.

Si deschiderea acestuia a fost pana la urma hotaratoare pentru mine.

Cred ca a fost momentul in care el m-a cumparat pe mine si eu pe el. Mi-am dat seama ca pot imbina armonios jobul din corporatie cu inceputul calatoriei mele in lumea business-ului imobiliar. Nici nu ma gandeam la acel moment ca aceasta calatorie va deveni o poveste antreprenoriala cu potential succes.

Am inceput usor colaborarea. Am participat la o sedinta, doua, am cunoscut echipa. Tin minte ca lucram in subsolul unei vile de langa televiziune, nu aveam neaparat un birou al meu deoarece veneam in pauzele de pranz de la job cand ieseam sa mananc sau seara dupa programul de lucru.

Nu era usor, dar era placut. Era un sentiment de eliberare. Simteam cum ca incepeam sa am optiuni. Nu mai depindeam doar de job, desi inca nu facusem niciun commission.

Sa imbini jobul cu pasiunea, in conditiile in care jobul era consumator mare de timp si resurse (eram inca director de management proiecte intr-o multinationala austriaca din domeniul asigurarilor), era un mare challenge.

Si am inceput. Primele zile parea totul lapte si miere. Citeam despre brandul alaturi de care am decis sa pornesc aventura mea imobiliara, invatam principii etice, cunosteam colegi, zone, ce mai, era minunat.

Prindeam totul din zbor si ardeam de nerabdare sa demarez creearea propriului meu portofoliu.

Au venit primele sedinte cu colegii. In ciuda faptului ca eram un om experimentat in business, cu  MBA-uri in CV, ma simteam mic. Toti vorbeau de zone, de clienti ,proprietati, comisioane, foloseau un jargon greu de descifrat de mine in acele prime zile. POT, CUT, Yeld etc. (recunosc ca inprimele doua sedinte am tacut malc si am invatat).

Ajuns acasa am cautat sa inteleg legislatia, termenii, sa inteleg ce vorbeau cu atata ardoare colegii mei cei noi din imobiliare.

Cea mai interesanta lectie invatata a fost de la un coleg care uitandu-se lung la mine, m-a intrebat daca stiu care este secretul succesului in imobiliare.  I-am raspuns gatuit de emotii, ca nu am de unde sa stiu neavand experienta in domeniu.

Stiti ce mi-a spus? Uitandu-se fix la mine, cu un usor zambet in coltul gurii, asteptand parca reactia mea, mi-a spus urmatoarele : “O pereche de adidasi comozi”.

Ca sa pot bate strazile la pas fara sa fac bataturi. Sa invat zonele, clientii, inainte de a vinde. Urma sa inteleg aceasta fraza mai tarziu.

Cel mai experimentat coleg, dupa modul in care se exprima, dupa cunostintele pe care le avea si dupa privirile admiratrive pe care le primea cad incepea sa ne povesteasca din experienta lui, era Radu.

Leave a Reply