BucurestiBucuresti Luni - Vineri 10:00-18:00 +40 737 906 069
Email hello@mrx.ro

Business in timp de COVID

Nimeni nu se astepta la pandemia COVID. Erau discutii aprinse despre o posibila criza, despre efectul de recul al crizei din 2008 si despre ciclicitatea crizelor in istorie.

Se vorbea pe la colturi de impactul unei noi crize asupra domeniului imobiliar si despre repercursiunile asupra tuturor celorlalte domenii conexe. Plana o stare de incertitudine, dar nimeni nu se astepta la pandemie.

Stirea, usor neobservata la momentul startului in WUHAN a luat proportii apocaliptice cand a fost preluata intensiv de canalele majore de presa, iar declansatorul maximal, a fost instaurarea starii de urgenta. Situatia ce parea pana atunci departata in acea provincie de care nimeni nu auzise pana atunci, a devenit brusc realitate.

Blocaje institutionale, declaratii pe proprie raspundere la deplasarea in afara casei, mii de morti si imbolnaviri, izolete peste aparate de respiratie mecanica, masti obligatorii, toate au creat noua realitate. Realitatea POST PANDEMIE.

Si ce ai de facut ca si antreprenor in astfel de perioade? Esti obligat fie sa te reinventezi, fie sa te adaptezi, sau sa identifici parghii de mentinere daca nu de crestere si nu din cele de vandut masti la suprapret sau manusi supraevaluate, ci din cele care creaza plus de valoare.

Pe noi, pandemia ne-a prins din fericire cu planuri mari, dar cu timp limitat de implementare.  Aveam tot viitorul planificat la virgula, dar timpul parca se comprimase inainte de COVID.

Din fericire, perioada de blocaj ne-a asigurat timpul necesar sa ne punem planurile in practica. Gandiseram inainte de pandemie ca noi, ca si companie imobiliara care lucreaza in principal in regim de exclusivitate sau reprezentare, aveam toate parghiile sa ne reprezentam clientii cat mai bine, dar lucram preponderant proprietati.

Pierdeam multi potential cumparatorii care nu se identificau cu proprietatile din portofoliu si cautau altceva. Si nu ma refer la a le cauta alte proprietati potrivite, ci la a le oferi solutii de creditare.

Stiam din analizele noastre interne, ca o proprietate de vanzare aduce cel putin 10 vizionari cu clienti interesati, din care 70% isi suplimenteaza sursele de achizitie cu credite ipotecare sau Imobiliare si doar 10% sunt interesati de acea proprietate. Asadar cum faceam sa ii servisam si pe ceilalti?

Am decis astfel sa pornim propria companie de brokeraj de credite, care sa targeteze toti cumparatorii cu care interactionam si sa le oferim alternative la solutiile de creditare deja identificate de acestia.

Dat fiind relatia cu bancile, volumul mare si calitatea buna a creditelor rulate, in cele mai multe cazuri puteam oferi solutii mai bune din punct de vedere costuri sau dobanzi, decat ofertele pe care acei client deja le aveau cand au demarat cautarea imobiliara.

Pandemia si pauza in care a intrat activitatea imobiliara, ne-au permis sa ne asezam firma de brokeraj si sa ne cream fluxurile necesare, lansand primul concept complet de francize imobiliara + brokeraj credite.

Astazi in Pitesti, avem o echipa formata din 13 membri care imbina perfect brokerajul de credite cu cel imobiliar si obtine rezultate excelente, actionand ca un motor pentru intreaga retea nationala a companiei noastre. Urmeaza cat de curand, ca echipele din Constanta, Satu Mare, Cluj si Bucuresti sa preia si sa implementeze noul concept de franciza.

Totodata deoarece noi stim ca un agent imobiliar profesionist trebuie sa fie educat continuu, am restructrat portofoliul de cursuri al Academiei de Imobiliare, implementand sistemele de e-learning si video-learning, worshop-urile si grupurile de tip master-mind.

Avem astazi o curricula de zeci de cursuri in format electronic filmate in studio cu aparatura performanta, alaturi de un sistem de performance coaching si profiling efectuat de un coach profesionist.

Coachingul ajuta managerii si echipele in identificarea punctelor forte individuale sau ale echipei si in implementarea unui business plan conform cu standardele companiei noastre.

Si asta nu a fost tot. Pandemia ne-a permis sa creionam prima noastra aplicatie mobila care va fi disponibila pe IOS si ANDROID, care va adresa piata agentilor imobiliari profesionisti ce lucreaza in exclusivitate sau reprezentare, asigurand utiliatorilor finali (clientii), accesul la o baza de date nationala de proprietati corect promovate de catre agenti care respecta un cod de conduita, standard inalte de calitate si lucreaza in sistem de comision zero.

Stiam ca piata are nevoie de astfel de aplicatii si pandemia ne-a permis sa punem conceptul in practica. Pana in toamna acestui an vom veni cu mai multe detalii si prezentari ale aplicatiei, care sunt sigur ca va schimba atat perceptia clientilor despre activitatea imobiliara in ansamblu, cat si imaginea agentului imobiliar profesionist.

Asadar, pandemia ne-a permis sa ne restructuram si sa ne reinventam activitatea. Am devenit astfel prima franciza complexa care imbina brokerajul de credite cu cel imobiliar, cu suport proptech inovativ, totul pe o baza solida de training si coaching profesionist.

Ne dorim astfel sa devenim compania unde profesionistii isi gasesc colegi asemeni lor si agentii la inceput de drum, gasesc o baza solida de unde sa isi porneasca cariera imobiliara.

Leave a Reply