BucurestiBucuresti Luni - Vineri 10:00-18:00 +40 737 906 069
Email hello@mrx.ro

Cum am pornit MRX – 3

Radu era si este un om exceptional. Cu o caldura sufleteasca unica, o empatie si o inteligenta emotionala care faceau ca orice discutie cu el sa para facila, ca orice interactiune cu un client sa para ceva simplu, pe care poate sa il faca oricine.

Am inteles ca el este omul alaturi de care trebuie sa stau ca sa pot invatat primii pasi in imobiliare. Si dupa cateva sedinte in care am ascultat totul cu atentie, m-am apropiat de el si l-am rugat sa accepte sa ma ia cu el pe teren, spre a invata cum sa negociez preluarea unei proprietati, sa demontez obiectii, sa conving clientii sis a intelkeg serviciile pe care com pania unde liucram la acel moment le oferea.

Radu a acceptat cu placer pot spune, si din directorul de multinationala, am devenit un simplu invatacel al unui agent imobiliar (dar ce agent imobiliar).

M-a luat cu el la prima proprietate, o casa din zona Dorobanti ca sa imi arate cum se negociaza o exclusivitate (termen care reprezinta modalitatea de a liucra cu un singur agent imobiliar care sa iti reprezinte interesele) si cum se demonteaza obiectiile. Sincer, in ciuda experientei mele de peste 20 de ani, ma simteam ca un ciopil cu o jucarie noua. Incercam sa intekeg totul, sa fiu atent, sa imi pregatesc intrebarile pentru dupa intalnire.

Si am intrat in proprietate (inima imi batea nebuneste). Nu stiam ce sa fac si unde sa stau, cred ca o mare parte din timp am stat in picioarele tuturor, ba ale proprietarilor, ba ale lui Radu, si am zambit. Dumnezeule cat am zambit. Parea usor tamp de la cat am zambit probabil si proprietara se intrebaa daca barbosul de 2 metri este bodyguardul lui radu sau doar un prostovan care cara actele agentului. N-am intrebat J

Cand radu a deschis gura si a inceput sa discute cu clienta, am inteles de ce era cel mai bun. Vorbele lui eman au caldura, intelepciune, reusea sa se transpuna in pielea proprietarului sis a ii inteleaga exact nevoile. Stia cum sa puncteze si cum sa ceara reprezentarea in exclusivitate.

Recunosc acum fara rusine ca ii sorbeam cuvintele. Ma uitam cu nesat cum acelasi lucru il facea si proprietara casei. Ma uitam cum negociaza comisionul,cum recunoaste cu exactitate actele imobilului, cum cunoaste legile si cum estimeaza asteptarile clientului.

Mi se parea ca in acel moment daca as fi vorbit, s-ar fi rupt vraja.

Intalnirea a durat cca 2 ore, toata lumea era multumita, clienta acceptase conditiile si mai ales solicitarile lui Radu, ne strangeam mainile si stabileam urmatorii pasi (poze, marketing).

Salutand am parasite proprietatea amandoi, iar dupa cateva zeci de metri in care nu am spus nimic, l-am oprit pe Radu si i-am spus :

  • Radu, nu o sa pot face niciodata ce ai facut tu astazi! Esti atat de calm, punctezi atat de bine totul. Meseria asta parea atat de usoara in prezenta ta!

Radu s-a uitat la mine si cu stilul lui inconfundabil mi-a raspus:

  • Ei, o nimica toata. Si tu vei face asta dupa un timp. Este vorba doar de experienta.

Din acel moment am stiut ca daca voi porni un business in orice domeniu, un om ca Radu as vrea ca asociat (nu stiam atunci ca vom porni impreuna Mr.Exclusivitate).

Leave a Reply